top of page

Lettre à Courbet / EXPO 23.6-15.10.2018


Op de tentoonstelling worden enkele nieuwe landschappen gepresenteerd worden. De kunstenaar zal tevens voorafgaand aan zijn tentoonstelling in situ werken tijdens zijn residentie in ‘La Ferme Courbet’, de hoeve waar Gustave Courbet opgroeide.

Sven Verhaeghe: “Net als Courbet word ik geïnspireerd door de natuur en het landschap, in het bijzonder van mijn geboortegrond. Tijdens mijn residentie wil ik de verwantschap tussen Courbet en mezelf onderzoeken door zijn sporen in het landschap gegidst door lokale mensen te volgen. Deze wandelingen wordt audiovisueel vastgelegd en zullen in combinatie met een virtuele correspondentie met Courbet resulteren in een poëtisch filmessay met als titel: Lettre à Courbet.

Als hoogtepunt van deze wandeling zal ik nabij ‘La ferme Courbet’ een week voor de opening op een wit gelakt houten frame, dat doet denken aan een reclamebord, een tekening maken geïnspireerd door deze wandelingen.”

De tentoonstelling loopt van 23 juni tot 15 oktober 2018. Meer info op https://musee-courbet.doubs.fr Courtesy galerie S&H De Buck, Gent.


bottom of page