top of page

IN ORDER OF DISAPPEARANCE SVEN VERHAEGHE

GALERIE S & H DE BUCK GENT

Tentoonstelling 6 mei tot 19 juni 2016 is het jaar waarin Sven Verhaeghe aan een filmproject werkt waar de neergeschreven oorlogsmemoires van Ph. Gosse het uitgangspunt van vormen. Dit boek met als titel ‘A Naturalist goes to War’ belicht op een bijzondere manier WO 1. Gosse herinnert zich naar eigen zeggen weinig tot niets van alle gruwel, maar daarentegen van vogels en dieren zoveel meer. In het spoor van Gosse creëert Verhaeghe zijn eigen verhaal en ging op pad met ornithologen, rattenvangers, ongedierteverdelgers, taxidermisten en mollenvangers in het landschap waar 100 jaar geleden oorlog woedde. 'In order of disappearance' belicht de kunstenaar niet enkel zijn eigen verdwijntruc in de natuur, maar ook het lot van de dieren wanneer die met de mens in contact komen. In deze tentoonstelling worden de eerste sporen van deze tocht zichtbaar. 'Ik lijk momenteel nog enkel te kunnen schilderen voor de vele dieren die ik heb ontmoet' Fotokabinet: Sarah-Ann Cousein met ‘A Naturalist goes to War’ Fotoreeks rond het gelijknamige project van Sven Verhaeghe De fotografische taferelen die zij creëert ontstaan uit een grote honger naar een diepere connectie met het vruchtbare leven. Zoekend in het duisternis naar het licht van alle aanwezigheid.


bottom of page