top of page

COMMITTED TO THE SEA 16 KUNSTENAARS REFLECTEREN OVER DE ZEE

BIBLIOTHEEK OOSTENDE

In de maand augustus meren zestien kunstenaars aan in de Oostendse hoofdbibliotheek. Via schilderijen, tekeningen, sculpturen, video en mixed media reflecteren ze over onze – ambivalente – relatie met de zee. De zee voedt ons, en schenkt ons schoonheid en plezier. Ze fascineert, met haar eindeloze horizon, en het beloop van eb en vloed. En ze is zelfs deel van ons: in ons zweet proeven we haar zout. Maar de zee is niet onschuldig. We kunnen niet zomaar onbekommerd de zee ingaan. Haar diepten zijn duister en haar krachten ongekend. Zelfs dicht bij de boot, of met vader in de buurt, blijft het kind op het affichebeeld van Committed to the Sea in de eerste plaats overgeleverd aan de zee en haar golven.

Met werk van: Paul Bogaert, Katrin Bosmans, Hans Defer, Dany Deprez, Manon De Sutter, Karen Dick, Maarten Herman, Kristof Lemmens, Steven Messiaen, Jan Peeters, Emma van der Put, Oscar van der Put, Philip Van Isacker, Maarten Van Luchene, Sven Verhaeghe, Caroline Vincart

EXTRA

Tijdens de tentoonstellingsperiode kan men in de bibliotheek bij het lenen van een boek kans maken op een kunstwerk van een van de betrokken kunstenaars. Alle deelnemende kunstenaars schenken een werk aan het project. De boeken waar een kunstwerk aan vast hangt zijn aangevinkt in het bibliotheeksysteem. De bibliotheek stuurt de bibliotheekbezoeker die op een van die boeken stuit, een postkaart en een brief waarmee die het kunstwerk kan komen ophalen.


bottom of page