top of page

Citadel'Arte 2014

Zwevend tussen verleden en toekomst, zoekt de citadel haar nieuwe bestemmingen op en vraagt om geïntegreerd te worden in het centrum van Diest.

Kunstenaars reflecteren op het verleden en onderzoeken de toekomstmogelijkheden van deze grote site.

Twintig professionele kunstenaars laten zich inspireren door de site en creëren nieuw werk telkens voor een specifiek plekje van de citadel. Daarnaast komen kunstwerken uit de collectie van het M HKA – het museum voor hedendaagse kunst Antwerpen – op visite om de dialoog aan te gaan met deze militaire parel.

Geniet van deze hedendaagse kunst an sich, maar ook van de nieuwe blik die zij werpen op de ruimtes en site. Een uitdagend parcours van hedendaagse kunst en militair erfgoed, dat ook jou zal vragen om anders te kijken en mee na te denken over de toekomst van deze site.

Het tentoonstellingsparcours loopt van 27 november tot 21 december 2014 van woensdag t.e.m. zondag op de citadel.

Nocturnes op donderdagavond. Ook in de binnenstad zal op enkele plaatsen werk van het M HKA te bewonderen zijn.

Het parcours is gratis te bezoeken, de bezoekersgids is verkrijgbaar aan 1€.

Met werk van:

Carla Arocha - Warner Berckmans - Alain Biltereyst - Sergey Bratkov - Teresa Burga - Florin Buta - Berlinde De Bruyckere - Lili Dujourie - Jimmie Durham - Jan Fabre - Dan Flavin - Pieter Geenen - Paul Gees - Willo Gonnissen - Jef Gysen - Khaled Hafez - Kati Heck - David Helbich - Daan Gielis - Hiwa K - Fransje Killaars - Barbara Kruger - Marie Jo Lafontaine - Danny Matthys - Renato Nicolodi - Baudouin Oosterlynck – Albert Pepermans - Eran Schaerf - Thy Truong Minh - Sven Verhaeghe - Kristof Vrancken - Jonas Vansteenkiste - Timo van Luijk - Lotte Van den Audenaeren - Fik Van Gestel - Leen Van Rossem

www.citadelartediest.be

Rondleidingen:

- voor groepen van woensdag t.e.m. zondag om 14u30. Prijs: 55€ per groep.

reserveren via toerisme@diest.be

- individuele bezoekers kunnen inschrijvingen op een rondleiding op donderdag om 17u00 (donker) of op zondag om 11u00. Reserveren is verplicht en deelname kost 5€ per persoon. Deze rondleidingen vinden enkel plaats bij een minimum van 10 deelnemers.

CITADEL'ARTE ZOEKT JOU!

Om Citadel'arte succesvol te organiseren zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers!

Om een oogje in het zeil te houden en hier en daar de bezoekers bij te staan zoeken wij vele mensen om toezicht te houden: suppoosten.

Daarnaast zoeken wij ook vrijwilligers voor het onthaal van de bezoekers: een vriendelijk gezicht, een vlotte babbel en de mensen op weg sturen.

Vind je het leuk om enkele dagen in een tentoonstelling of in militair erfgoed te spenderen? Heb jij een hart voor kunt en help je graag bij mooie projecten?

Geef ons dan snel een seintje en wordt vrijwilliger op Citadel'arte.

Naast een fantastische ervaring en nieuwe vrienden bieden we jou ook een vrijwilligersvergoeding van 20€ per shift toezicht of onthaal.

Inschrijven of vragen?

Mail naar citadelarte@diest.be

of bel naar 013/460647 of via www.diest.be

bottom of page