top of page

the Cloud Glass

"Spiegelbeelden", een project van vzw Wit.h in het Museum aan de Overkant (Mado) in Kortrijk, werpt een licht op atelierbegeleiders uit België en Nederland die zelf actief zijn als beeldend kunstenaar. In duo met een kunstenaar met een verstandelijke beperking uit hun atelier portretteren ze mekaar.

Vanuit De Lovie werkten Sven Verhaeghe en Elias De Brauw mee aan het project. Zij portretteerden elkaar in de kortfilm 'The Cloud Glass'. 'The Cloud Glass' verwijst naar de 'Claudespiegel' (miroir de Claude of miroir noir), een kleine gebolde zwarte spiegel waarmee kunstenaars in de 18e eeuw werkten in de stijl van Claude Lorrain (ca. 1600-1682). Ze gebruikten de spiegel met als doel het onderwerp te vereenvoudigen. Als gebruiksvoorschrift gold: "Met de rug naar het onderwerp toe, gezicht van de zon weg."

Deze film werd gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling 'Spiegelbeelden', Museum aan de Overkant, Kortrijk.

Elias De Brauw: camera & scenario

Sven Verhaeghe: concept, camera & montage

Met dank aan De Lovie & Wit.h


bottom of page